SOBRE MI

streamporn24.com

Residéncia: Vic (Barcelona) | E-Mail: yurian@dqfoto.com | Teléfono: +34 646963727 | Idiomas: Català, Castellano, English, Nederlands.

HOLA.
No sóc ni d’aquí ni d’allà, vaig néixer allà, a Amsterdam, el 1983, però he crescut aquí, a Catalunya, que és on actualment estic vivint. Aquí treballo en els meus projectes fotogràfics personals enfocats a fotografiar les persones, el medi natural i el meu propi entorn. Utilitzo la fotografia com una eina per acostar-me a lo intangible, al costat ocult i explorar-ne els misteris. Tampoc faig fotografies per informar, encara que tot el que surt en les meves fotografies és real, són coses i persones que estan allà, però vistes des de la meva realitat. Això és el que més m’atrau de la fotografia, que és una eina que em permet portar al meu propi terreny el món que m’envolta. Fotografiar és jugar amb els límits de la realitat i la ficció, i això el fa molt atractiu, ja que et fa reflexionar i dubtar, per a mi molt més que la pintura o l’escultura, on la intervenció de l’artista és molt més evident.
No estic segur que tot el que estic dient ara sigui vàlid en un futur pròxim, però si d’aquí un temps faig fotos de flors boniques i de coses optimistes, significarà que hauré evolucionat, i en definitiva viscut molt més.

BIO.
Amsterdam, 1983. Després de graduar-me com a tècnic superior en imatge i estudiar un curs d’especialització en fotoreportatge a IDEP, vaig tenir l’oportunitat d’assistir a reconeguts fotògrafs de National geographic com Tino Soriano i Annie Griffiths Belt. Al 2007 començo a realitzar els meus propis projectes i he estat guardonat amb premis i beques com són: el 1r premi del Magazine de la Vanguardia (2007), la beca dels “XIII Trobades Internacionals de Foto-periodisme de Gijón” (2009), la beca de Magnumphotos workshops amb Chien-Chi Chang (2009), una menció d’honor en els “Travel Photographer of the Year” (2011), la selecció per Descubrimientos Photoespaña (2011), ser finalista de la beca Fotopres (2013), el premi SFR Jeunes Talents de ParisPhoto (2014), el premi Open Call dels Encontros da Imagem (2015) o la recent selecció com a LensCulture Emerging Talent (2018). Burn Magazine, British Journal of Photography, DOC!, Foto a Foto, Bonart, Descobrir Catalunya, Fotografia Magazine, F-Stop Magazine, Piel de Foto, Lens Culture, Positive Magazine i Ojo de Pez son alguns dels mitjans on he publicat. La meva obra està disponible a la botiga online Unframed Photo, on podreu comprar edicions limitades del meu treball fotogràfic.

Cat · Es · Eng