Català · Español · English

PORTAFOLI

LA FI DELS DIES

La relació entre natura i societat ha canviat amb el pas del temps. Fa poc més de 100 anys les persones depeníem completament de la natura, però avui, immersos en un sistema basat en el consum massiu de productes que ens faciliten la vida, la nostra relació amb l’entorn natural s’ha tornat cada vegada més distant.
Modifiquem el territori sense seguir una lògica, simplement ens apropiem d’ell, ens entestem a exigir resultats immediats a la naturalesa, sense tenir en compte que aquesta necessita el seu propi ritme per funcionar adequadament, molts de nosaltres ja no sabríem com desxifrar els seus signes ni com sobreviure amb els recursos que aquesta ens ofereix, i poc a poc perdem la consciència que nosaltres també formem part del mateix món.

GRABARKA “Entre la Terra y el Cel”

La muntanya de Grabarka, també coneguda com “La muntanya de les 6000 creus”, és el major centre de culte de la comunitat ortodoxa de Polònia. Explica la història que al segle XVIII un home malalt de còlera va tenir un somni i va posar una creu al cim de la muntanya i miraculosament es va curar, des d’aquest dia la gent no ha parat de dur creus al santuari i any rere any s’ha omplert amb milers d’elles. Grabarka és un lloc ple de misticisme i espiritualitat un lloc sagrat que serveix als seus devots d’enllaç entre el món dels vius i el dels morts.

LA TERRA DELS GITANOS

Cada any durant l’última setmana de maig, centenars de caravanes procedents de tot Europa arriben a Saintes Maries de la Mer per celebrar la festa de Santa Sara” La Kali”. D’aquesta manera Saintes Maries de la Mer es converteix per uns dies en la terra dels gitanos. L’ètnia gitana sempre ha estat reprimida per la resta de cultures, però mai ha sucumbit i mai ha deixat de creure en la seva manera d’entendre la vida. Una vida dotada d’una llibertat impossible per a la nostra societat i amb una filosofia de vida que té les seves arrels en la prehistòria peró que avui en dia està a punt de desaparèixer.