THE LAND OF THE GYPSIES

Each year during the last week of May, a small town from the French Camargue named Saintes Maries de la Mer is invaded with hundreds of caravans from across Europe to celebrate the pilgrimage honouring Saint Sarah ”La Kali”. Thus Saintes Maries de la Mer becomes for a few days in the land of gypsies. A nomad society that has been fighting against discrimination along its history, but that has never surrendered and has kept straight with its deep-rooted culture. A life endowed with a sense of freedom impossible for our society to understand and a philosophy of life that has its roots in prehistoric times but is about to disappear at present.

Cada any durant l’última setmana de maig, centenars de caravanes procedents de tot Europa arriben a Saintes Maries de la Mer per celebrar la festa de Santa Sara” La Kali”. D’aquesta manera Saintes Maries de la Mer es converteix per uns dies en la terra dels gitanos. L’ètnia gitana sempre ha estat reprimida per la resta de cultures, però mai ha sucumbit i mai ha deixat de creure en la seva manera d’entendre la vida. Una vida dotada d’una llibertat impossible per a la nostra societat i amb una filosofia de vida que té les seves arrels en la prehistòria peró que avui en dia està a punt de desaparèixer.

Cada año durante la última semana de mayo, cientos de caravanas procedentes de toda Europa llegan a Saintes Maries de la Mer para celebrar la fiesta de Santa Sara ”La Kali”. De esta manera Saintes Maries de la Mer se convierte por unos días en la tierra de los gitanos. La etnia gitana siempre ha sido reprimida por el resto de culturas, pero nunca ha sucumbido y nunca ha dejado de creer en su manera de entender la vida. Una vida dotada de una libertad imposible para nuestra sociedad y con una filosofía de vida que tiene sus raíces en la prehistoria peró que hoy en día está a punto de desaparecer.
w

Your Cart

Cart is empty

Subtotal
€0.00
0